« θελεις να φας κατι γλυκο και δεν ξερεις τι; Τα τρουφακια ειναι Για σενα… »
Λένε πως τα τρουφάκια είναι πολύ εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους και όντως ισχύει. Έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε ότι υλικά θέλουμε και μέσα σε λιγότερο από μια ώρα να τα έχουμε έτοιμα. Παρακάτω είναι μερικές συνταγές για γρήγορα τρουφάκια για κάθε γούστο.
-
Τα τρουφάκια της Βιόλας
Υλικά
190γρ. τριμμένη καρύδα
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ ή έτοιμο τριμμένο μπισκότο συσκευασία 190 γρ.
2 ζαχαρούχα γάλατα
χάρτινα κυπελάκια μικρά για τρουφάκια μιας χρήσης
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα με το multi να γίνουν σκόνη ή χρησιμοποιούμε το έτοιμο τριμμένο μπισκότο. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε λίγο λιγότερο από το μισά γραμμάρια καρύδας. Έπειτα ρίχνουμε τα δυο ζαχαρούχα γάλατα και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολάκι βάζουμε την υπόλοιπη καρύδα. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά τρουφάκια στο μέγεθος από τα χάρτινα κυπελλάκια και τα βουτάμε στην καρύδα να πάει παντού. Έπειτα τα τοποθετούμε στα κυπελλάκια και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να δέσουν. Αφού τα βγάλουμε, τα απολαμβάνουμε και συντηρούνται εκτός ψυγείου.

-
Τρουφάκια με φυστικοβούτυρο
Υλικά
190γρ τριμμένο μπισκότο
290γρ φυστικοβούτυρο
μερικοί ξηροί καρποί της αρεσκείας (Καρύδι, Φουντούκι, κλπ) γύρω στα 150 γρ.
2 κουταλιές της σούπας Baileys
χάρτινα κυπελλάκια για τρουφάκια μιας χρήσης
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και το μισά γραμμάρια μπισκότου. Ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και τις δυο κουταλιές baileys και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε το υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά τρουφάκια στο μέγεθος από τα χάρτινα κυπελλάκια και τα βουτάμε στο μπισκότο να πάει παντού. Έπειτα τα τοποθετούμε στα κυπελλάκια και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να δέσουν. Αφού τα βγάλουμε, τα απολαμβάνουμε και συντηρούνται εκτός ψυγείου.

Καλή Απόλαυση…!



